Foto Studenten in gesprek met experts. Bron: Martijn Beekman

Jongeren en young professionals spelen een belangrijke rol op het Deltacongres. In de nieuwe Deltafilm bezoeken Riemer (16), Fien (17) en Pjotr (11) bijzondere klimaatadaptatieprojecten. Ook brainstormen young professionals met experts over uitdagingen in de delta.

Delta Futures Lab

Tijdens de lunch ontmoeten young professionals verschillende experts. In een speciaal ingerichte plek gaan ze met elkaar in gesprek. "We vinden het belangrijk om studenten van verschillende achtergronden samen te brengen", vertelt Martine Rutten van Delta Futures Lab, een netwerk dat studenten verbindt met elkaar en met de praktijk. "Studenten kunnen hier ook een geschikte afstudeerplek vinden. Er zijn al een paar leuke matches." Charlie Jurjes, student watermanagement, doet mee aan de thematafel over stedelijke klimaatadaptatie. "Ik vind het leuk om in contact te komen met mensen die aan dezelfde onderwerpen werken. Vooral de informele setting spreekt mij aan."

Young professionals met elkaar in gesprek
Studenten in gesprek met experts over uitdagingen binnen het Deltaprogramma. Martijn Beekman

Stem van jongeren in nieuw Deltaprogramma

Op initiatief van de deltacommissaris en Wetskills ontmoeten zeven jonge deelnemers elkaar op het Nationaal Deltacongres. Ze werken de komende maanden aan een brief voor de deltacommissaris. In die brief laten de jongeren hun stem horen. Wat vinden ze van het Deltaprogramma? Welke informatie moet in het volgende Deltaprogramma staan? Wat zijn belangrijke thema’s? Johan Oost van Wetskills zegt: "Het is een unieke mogelijkheid voor jongeren om hun stem te laten horen aan de hoogste watermanager van Nederland. Vandaag zien de jonge deelnemers elkaar; het is de kick-off van dit praktische en concrete project."

Young professionals luisteren aandachtig naar een sessie tijdens het Deltacongres 2022
Jongeren met elkaar in gesprek. Bron: Martijn Beekman