Brochure hoofdlijnen Deltaprogramma

Het Deltaprogramma 2023 is op Prinsjesdag naar de Tweede Kamer gestuurd. Omdat kamerleden en bestuurders veel stukken moeten doornemen, hebben we dit jaar een brochure gemaakt met de hoofdlijnen uit het Deltaprogramma. Korte teksten geïllustreerd met visuals en grafieken. We hopen daarmee nog sneller en gemakkelijker inzicht te geven in de voortgang van het Nationaal Deltaprogramma. Je kunt de brochure hier bekijken.

Wereldprimeur in Groningen: zeedijk gemaakt van zout baggerslib

In noordoost Groningen is een zeedijk versterkt met klei gemaakt van zout baggerslib. Dat is nog nooit eerder gedaan. Het slib is in drie jaar gerijpt tot stevige dijkenklei, een proces dat in de natuur tientallen jaren duurt. De dijk is over een lengte van 750 meter verbreed en verhoogd met deze bijzondere klei. Vanaf 2025 wil het Waterschap Hunze en Aa’s de resterende 11,5 kilometer van de Dollarddijk ook met deze lokale klei versterken.

Lees het hele verhaal hier

Hoe maak je echt werk van klimaatadaptatie? Wetenschappers delen hun visie in een nieuwe serie klimaatvideo's

De toenemende gevolgen van klimaatverandering vragen om ingrijpende maatregelen. We moeten ons voorbereiden op extreme weersomstandigheden, zoals droogte en extreme neerslag. In vier video's leggen deskundigen uit wat er wat hen betreft nodig is om ons land klimaatadaptief in te richten. Zij doen een beroep op professionals in de ruimtelijke ordening om groot te denken, met een visie voor de verre toekomst.

Bekijk hier de vier video's