Klimaatgezant Jaime de Bourbon de Parme en watergezant Henk Ovink spreken de deelnemers van het Deltacongres toe in een video vanaf de Klimaattop in Glasgow. Ovink benadrukt dat klimaatverandering van alles en iedereen is. Dat betekent: samenwerken, op nationaal én internationaal niveau. Vooral voor Nederland is dat van belang. Ovink: “Als de rest van de wereld zich niet aan die 1,5 graden houdt, is Nederland als eerste de klos.” 

De Bourbon de Parme heeft een ‘Sifan Hassan-gevoel’ over het wereldwijd beperken van de temperatuurstijging. “Struikelen aan het begin van de race, maar tóch de race halen.” Ovink heeft een goed idee voor het behalen van de doelstelling: “Klimaatadaptatie moet in de eerste regel staan van het regeerakkoord.” De klimaat- en watergezant sluiten de video af met een prachtige oproep van jongeren uit Schouwen-Duiveland om in Glasgow het verschil te maken.