Tijdens de plenaire afsluiting van het nationaal Deltacongres presenteerde Erik Wagener, directeur van het Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP), virtueel het eerste exemplaar van het HWBP-Projectenboek 2021 aan deltacommissaris Peter Glas. “We moeten de komende jaren in Nederland per week één kilometer dijk versterken”, lichtte Wagener toe. “Dat is een enorme klus, die Rijkswaterstaat alleen maar kan klaren in nauwe samenwerking met de waterschappen. Dit boek laat zien wat daar allemaal bij komt kijken.”

Deltacommissaris Glas noemde het jaarlijkse projectenboek de ‘bijbel van het HWBP’. “Iedereen die betrokken is bij de delta zou dit boek moeten hebben”, zei hij. “Laat je inspireren en ga dit voorjaar allemaal weer fietsen over de bloemrijke dijken.” Belangstellenden kunnen hun adres achterlaten op de website van het HWBP en krijgen dan een exemplaar toegestuurd.