Wie eind 2019 op het Deltacongres in Goes was, kon er eigenlijk niet omheen: de knipperende lichtbak ‘Podcast Recording’, met daaronder de mobiele podcaststudio. In een marathonsessie maakten Tessa Haan, Patty-Lou Middel en Hajo Magré op één dag bijna non-stop opnamen voor ‘Over Water & Klimaat’, de nieuwe podcastserie van het Deltaprogramma.

Experts, wetenschappers en beleidsmakers namen in groepjes plaats achter de microfoons om te praten over onderwerpen als zeespiegelstijging, de crisis van een overstroming, droogte en verzilting, ruimtelijke adaptatie en young professionals in de waterwereld.

Onderwerpen die interessant zijn voor zowel de betrokkenen bij het Deltaprogramma als voor mensen die wat verder van het onderwerp af staan. De podcastserie het inzicht in de onderwerpen van het Deltaprogramma vergroten en antwoord geven op vragen als: Wat doet de overheid om ervoor te zorgen dat we in Nederland droge voeten houden? Hoe zorgen we voor voldoende water in droge tijden? En is Nederland wel voorbereid op een veranderend klimaat?

Twee heren en één mevrouw zitten aan een ronde tafel. Alle drie hebben ze een microfoon voor zich staan, en één van de mannen heeft een mengpaneel voor zich. Op de achtergrond staat een gardarobe en lopen mensen voorbij.
Opnamesessie voor ‘Over Water & Klimaat’ tijdens het Deltacongres 2019. Foto: Valerie Kuypers

Zes afleveringen

De podcastserie heeft in totaal zes afleveringen:

  • Aflevering 1: Zeespiegelstijging
  • Aflevering 2: Droogte en verzilting
  • Aflevering 3: De crisis van een overstroming
  • Aflevering 4: Deltaprogramma in de stad
  • Aflevering 5: Young professionals en water
  • Aflevering 6: In gesprek met deltacommissaris Peter Glas

De eerst vijf afleveringen zijn tussen 22 januari en 19 februari 2020 gepubliceerd. Aflevering 6, het gesprek met deltacommissaris Peter Glas, is de laatste in serie 1 en is half maart gepubliceerd.

Hoe te vinden?

Wie al bekend is met podcasts zoekt in zijn of haar podcast-app (zoals Spotify) naar ‘Over Water & Klimaat’. Als dit je eerste kennismaking met podcast is, kun je terecht op onze podcastpagina.

Podcasts zijn radioprogramma’s on demand. Je kunt ze dus afluisteren wanneer het jou uitkomt.

Vragen of opmerkingen over onze podcast?

Schroom dan niet via e-mail contact op te nemen.