Wie op het Deltacongres was, kon er eigenlijk niet omheen: de knipperende lichtbak ‘Podcast Recording’, met daaronder de mobiele podcaststudio. In een soort marathonsessie maakten Tessa Haan, Patty-Lou Middel en Hajo Magré daar bijna non-stop opnamen voor Over Water & Klimaat, de nieuwe podcastserie van het Deltaprogramma.

Gasten namen een voor een of in groepjes plaats achter de microfoons, om te praten over onderwerpen als zeespiegelstijging, de crisis van een overstroming, droogte en verzilting, ruimtelijke adaptatie en jonge professionals in de waterwereld.Onderwerpen die zowel voor de betrokkenen bij het Deltaprogramma als voor de mensen die wat verder af staan interessant zijn. Met de publicatie probeert antwoord te geven op vragen als: Wat doet Nederland om te zorgen dat we droge voeten houden? Hoe zorgen we voor voldoende water in droge tijden? Is Nederland wel voorbereid op een veranderend klimaat?

Trailer Over Water & Klimaat
Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de montage en eindredactie van het opgenomen materiaal. De serie wordt gepubliceerd in januari 2020. In de loop van januari verschijnt de eerste aflevering. Wie nu alvast nieuwsgierig is naar een voorproefje kan een korte trailer, met daarin deltacommissaris Peter Glas, beluisteren. Wie al bekend is met podcasts zoekt in zijn of haar podcast-app naar Over Water & Klimaat. Als dit je eerste kennismaking met podcast is: podcasts zijn on-demand radioprogramma’s die je kunt afluisteren wanneer het jou uitkomt, vergelijkbaar met YouTube of Netflix, maar dan alleen audio. Het aantal luisteraars groeit de laatste twee jaar flink.

Ga naar www.deltacommissaris.nl/podcast voor meer info.