In de stand voor Young Professionals presenteerden een aantal organisaties zich: er waren studenten van het Nationaal Watertraineeship en Wetskills; Dutchwavemakers was vertegenwoordigd, net als de jongeren van het Jeugdwaterschap. Studenten van de Hogeschool Arnhem-Nijmegen waren present en vooral geïnteresseerd in informatie over de stresstest langs de IJssel, die zij als schoolproject de komende maanden gaan uitvoeren.

In en rond de jongerenstand vonden verschillende activiteiten plaats. Op een ‘vraagmuur’ hingen A4-tjes met vraag naar en aanbod van afstudeeropdrachten, vacatures en stageplekken. “We willen het Deltacongres interessant maken voor jongeren”, vertelde Johan Oost, directeur van stichting Wetskills. Tijdens de lunch werd de speeddate-sessie druk bezocht, waarbij jongeren en ervaren professionals met elkaar in gesprek gingen. Een van de hoogtepunten was het bezoek van deltacommissaris Peter Glas, aan het einde van de dag. Hij nam ruim de tijd voor een gesprek met de professionals van de toekomst. Tot zijn genoegen zijn er steeds meer jongeren die de moeite nemen om naar het Deltacongres af te reizen.

En de winnaar is…

Ruim dertig jongeren deden rond borreltijd fanatiek mee met de pubquiz in theater 1. Het antwoord op de vraag: ‘Hoeveel water is er nodig voor de productie van een katoenen T-shirt?’ zorgde voor verbazing. “2500 liter water is wel heel veel!”, riep een van de deelnemers uit. Prijswinnaar Hessel had de meeste punten behaald. Als beloning mag hij binnenkort een dag meelopen met deltacommissaris Peter Glas.